Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 27 August 2021

2021.08.27 - Nyhetsbrev

Microsoft advarer om alvorlig feil i Azure-database. Flere Synology produkter påvirket av OpenSSL-sårbarhet . Cisco har patchet svakheter i flere produkter. Atlassian advarer om kritisk Confluence-feil.

Microsoft advarer om alvorlig feil i Azure-database

Microsoft advarte tusenvis av sine Azure Cloud-kunder, inkludert noen av verdens største selskaper, om at inntrengere kan ha hatt tilgang til deres databaser. Sikkerhetshullet har vært til stede i flere måneder, men ble fikset 14 august. Problemet lå i Cosmos-databasen og kunne utnyttes ved å få tilgang til databasen fra en vilkårlig Azure-bruker. Finnerne av svakhetene har fått utbetalt $40.000 for oppdagelsen.
Referanser
https://www.reuters.com/article/microsoft-sec[...]
https://www.theregister.com/2021/08/27/chaos_[...]

Flere Synology produkter påvirket av OpenSSL-sårbarhet

Den Taiwan-baserte NAS-produsenten Synology har avslørt at nye OpenSSL-sårbarheter påvirker noen av deres produkter. Flere sårbarheter tillater en angriper å utføre tjenestenekt-angrep eller kjøre vilkårlig kode via en sårbar versjon av Synology DiskStation Manager (DSM), Synology Router Manager (SRM), VPN Plus Server eller VPN Server. Synology jobber med å slippe oppdaterte versjoner som utbedrer svakhetene. I mellomtiden kan det være lurt å begrense tilgangen til de sårbare tjenestene.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]
https://www.synology.com/en-us/security/advis[...]

Cisco har patchet svakheter i flere produkter

Nettverksgiganten Cisco utsteder to kritiske oppdateringer og seks oppdateringer med høy alvorlighetsgrad. Det ble lansert seks sikkerhetsoppdateringer knyttet til det avanserte nettverksutstyret i 9000-serien, alt fra kritisk, høy og middels alvorlighetsgrad.

De mest alvorlige av feilene som er løst av Cisco kan tillate en ekstern og uautentisert angriper å lese eller skrive vilkårlige filer til et applikasjonsprotokollgrensesnitt som brukes i Cisco 9000-seriens svitsjer designet for å administrere sine programvaredefinerte nettverk. Denne kritiske sårbarheten, CVE-2021-1577, påvirker Cisco Application Policy Infrastructure Controller (APIC) og Cisco Cload Application Policy Infrastructure Controller (Cloud APIC).
Anbefaling
Referanser
https://threatpost.com/cisco-issues-critical-[...]
https://us-cert.cisa.gov/ncas/current-activit[...]
https://tools.cisco.com/security/center/publi[...]

Atlassian advarer om kritisk Confluence feil

Atlassian har advart brukere av Confluence Server om at de må oppdatere produktet for å rette opp en feil som er kritisk. Selskapet beskriver det som en Confluence Server Webwork OGNL injeksonssårbarhet som vil tillate en godkjent bruker, og i noen tilfeller uautentisert bruker, å kjøre vilkårlig kode på en Confluence Server eller Data Senter-forekomst.

Atlassian har utgitt versjoner som er fikset, versjonene 6.13.23, 7.4.11, 7.11.6, 7.12.5, og 7.13.0. Selskapet foreslår oppgradering til den siste langsiktige serviceutgivelsen, som er versjon 7.13.

Cloud-hosted Confluence påvirkes ikke av feilen.
Anbefaling
Referanser
https://www.theregister.com/2021/08/26/atlass[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>