Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 8 February 2022

2022.02.08 - Nyhetsbrev

Microsoft skal blokkere VBA-makroer som standard i en rekke Office-applikasjoner. Cyberangrep mot Vodafone Portugals mobil, tale og TV tjenester.

Microsoft skal blokkere VBA-makroer som standard i en rekke Office-applikasjoner

Microsoft skal nå blokkere Visual Basic for Applications (VBA) makroer som standard på en rekke Office produkter. Endringen vil gjelde Office-filer som er lastet ned fra Internett og som inneholder slike makroer. Dette vil føre til at brukere ikke kan kjøre slike makroer med et enkelt tastetrykk. Dette gjøres for å demme opp av bølgen av eposter som fører til nedlasting av malware til PCer ved hjelp av slike makroer.
Referanser
https://www.theverge.com/2022/2/7/22922032/mi[...]
https://techcommunity.microsoft.com/t5/micros[...]

Cyberangrep mot Vodafone Portugals mobil, tale og TV tjenester

En stor del av kundetjenestene til Vodafone Portugal gikk offline over natten etter et bevisst og ondsinnet nettangrep. Selskapet har gjenopprettet mobil tale og data-tjenester over 3G nettet i nesten hele landet, men mangler fremdeles flere andre tjenester. Vodafone får hjelp både lokalt og internasjonalt i det som for øyeblikket er den største cybersikkerhetshendelsen selskapet noen gang har håndtert. Selskapet sammarbeider med myndighetene og basert på nåværende opplysninger ser det ikke ut til at kundedata er kompromittert.
Referanser
https://therecord.media/cyberattack-brings-do[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>