Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 16 February 2022

2022.02.16 - Nyhetsbrev

BlackCat (ALPHV) tar på seg ansvaret for ransomware-angrep mot Swissport. DDoS-angrep mot myndigheter og banker i Ukraina.

BlackCat (ALPHV) tar på seg ansvaret for ransomware-angrep mot Swissport

Swissport er et firma som tilbyr forskjellige tjenester innenfor luftfart på 310 flyplasser. De ble angrepet tidligere i februar, noe som førte til kansellerte og forsinkede fly, samt andre driftsforstyrrelser. Ransomware-gruppen BlackCat (ALPHV) har nå tatt på seg ansvaret for angrepet og har lagt ut en mindre mengde interne data. Aktøren påstår ha kopiert ut 1.6TB data som de truer med å offentliggjøre, dersom ikke løsepengene blir betalt.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

DDoS-angrep mot myndigheter og banker i Ukraina

I løpet av det siste døgnet har det vært flere bølger med DDoS-angrep mot nettsidene til myndigheter og banker i Ukraina. Blant annet ble forsvarsdepartementet og bankene PrivatBank and Oschadbank rammet. Det er ukjent hvem som står bak angrepene.
Referanser
https://www.hackread.com/ddos-attacks-cripple[...]
https://arstechnica.com/information-technolog[...]
https://netblocks.org/reports/ukraine-banking[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>