Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 24 February 2022

2022.02.24 - Nyhetsbrev

Ny Sandworm-skadevare kalt Cyclops Blink erstatter VPNFilter-skadevaren. ESET og Symantec rapporterer om stort cyberangrep mot nettverk i Ukraina.

Ny Sandworm-skadevare kalt Cyclops Blink erstatter VPNFilter-skadevaren

En videreutviklet versjon av VPNFilter skadevaren, kalt Cyclops Blink, har blitt oppdaget. Denne attribueres også til gruppen Sandworm, som lenkes til Russlands militære etterretningstjeneste. Cyclops Blink infiserer routere og sikkerhets-produkter som eksponeres rett mot Internett. Den installeres typisk ved en firmware-oppdatering. Malwaren gjør at infiserte enheter kan brukes som et privat VPN for å skjule angrep.
Referanser
https://www.ncsc.gov.uk/news/joint-advisory-s[...]

ESET og Symantec rapporterer om stort cyberangrep mot nettverk i Ukraina

Symantec og ESET melder om at en ny Wiper-skadevare er blitt brukt i angrep mot nettverk over hele Ukraina. Angrepet ødelegger MBR på harddiskene til maskinene som blir påvirket. Rapport om bruk av skadevaren kom like før nattens invasjon av Ukraina.
Referanser
https://therecord.media/second-data-wiper-att[...]
https://twitter.com/ESETresearch/status/14965[...]
https://symantec-enterprise-blogs.security.co[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>