Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 17 February 2022

2022.02.17 - Nyhetsbrev

VMWare patcher sårbarheter i ESXi, Workstation, Fusion, Cloud Foundation og VMware NSX Data Center for vSphere. Russiske statssponsede aktører har angrepet amerikanske forsvarsleverandører.

VMWare patcher sårbarheter i ESXi, Workstation, Fusion, Cloud Foundation og VMware NSX Data Center for vSphere

Etter at mange sårbarheter ble demonstrert ved Tianfu Cup i Kina, har VMWare nå levert en rekke oppdateringer. Noen av disse har en CVSSv3 score på over 8 og kan tillate en angriper å eksekvere kode på hypervisor-hosten fra en virtuell maskin.

VMware har også gitt ut en oppdatering til VMware NSX Data Center for vSphere med CVSS-score på 8.8. Oppdateringen fikser en mulighet for upriviligerte brukere til å oppnå root-tilgang på sårbare systemer.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/vmware-patches-[...]
https://www.vmware.com/security/advisories/VM[...]
https://digital.nhs.uk/cyber-alerts/2022/cc-4038

Russiske statssponsede aktører har angrepet amerikanske forsvarsleverandører

CISA, FBI og NSA har sluppet et rådgivende dokument etter at russiske aktører har angrepet og kompromittert flere amerikanske forsvarsleverandører. Angrepene har foregått over en periode på to år. Angriperne har kommet seg unn med store mengder sensitiv informasjon.

Dokumentet gir detaljer om metodene som er brukt samt anbefalinger til risiko-reduserende tiltak.
Referanser
https://www.cisa.gov/uscert/ncas/current-acti[...]
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>