Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 4 October 2022

2022.10.04 - Nyhetsbrev

NSM advarer mot økning i antall cyberangrep mot norske selskaper. Google har sluppet sikkerhetsoppdateringer for Android.

NSM advarer mot økning i antall cyberangrep mot norske selskaper

I forbindelse med sikkerhetsmåneden har NSM sluppet rapporten Nasjonalt digitalt risikobilde 2022 som advarer om en økning i cyberangrep mot norske selskap. Både avanserte og enkle angrepsmetoder har blitt benyttet. De sektorene som er mest utsatt for cyberangrep i 2022 er ifølge NSM teknologibedrifter, forskning og utvikling, og offentlige forvaltningsorganer.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/nsm-advarer-mot-[...]
https://nsm.no/aktuelt/digitalt-risikobilde-2[...]

Google har sluppet sikkerhetsoppdateringer for Android

Månedenes sikkerhetsoppdateringer er ute for Android. Den mest alvorlige svakheten denne månedeen ligger i komponenten "Framework" og lar en applikasjon oppnå utvidede rettigheter på systemet uten at den trenger noen initielle rettigheter. Ellers er det en mengde sårbarheter som blir utbedret i forskjellige komponenter fra ulike leverandører.
Referanser
https://source.android.com/docs/security/bull[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>