Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 28 October 2022

2022.10.28 - Nyhetsbrev

Microsoft har gjort nye oppdagelser rundt Raspberry Robin aktivitet. OpenSSL har annonsert at 1. November skal de slippe ny versjon av OpenSSL som fikser kritisk sårbarhet. Google Chrome ute med oppdatering. Slik vil telefonselskapene forsøke å blokkere telefon­svindel.

Microsoft har gjort nye oppdagelser rundt Raspberry Robin-aktivitet

Microsoft har nylig oppdaget aktivitet som indikerer at Raspberry Robin ormen er en del av et komplekst malware økosystem som fokuserer på menneskelig-operert ransomware, etter den intielle infeksjonen. Raspbery Robin spredte seg initielt via USB-enheter, men har nå flere spredningsvektorer. Det er løsepengevirus-gruppen Clop som Microsoft har sett at benytter seg av malwaren.
Referanser
https://www.microsoft.com/en-us/security/blog[...]

OpenSSL slipper ny versjon av OpenSSL 1. november som fikser kritisk sårbarhet

OpenSSL-prosjekt har annonsert at de skal slippe en fix for en kritisk OpenSSL svakhet den 1. november og at bedrifter og driftspersonell burde gjøre seg klare for patching. Den nye versjonen vil bli v3.0.7. Svakheten gjelder ikke versjoner som er eldre enn versjon 3.0.0. Svakheten vil blant annet ramme mange Linux-versjoner som må oppdateres.
Referanser
https://www.helpnetsecurity.com/2022/10/26/op[...]
https://mta.openssl.org/pipermail/openssl-ann[...]

Google ute med oppdatering for én alvorlig svakhet i Chrome

Google har sluppet en oppdatering for Chrome som fikser en zero-day svakhet i javascript-motoren V8. Svakheten ble rapportert 25. oktober og fiks er allerede tilgjengelig. Google opplyser utnyttelseskode for svakheten er tilgjengelig.
Referanser
https://chromereleases.googleblog.com/2022/10[...]

Slik vil telefonselskapene forsøke å blokkere telefon­svindel

Norske mobiloperatører går sammen om å sette en stopper for muligheten til å utgi seg for å ringe fra faste telefonumre tilhørende norske bedrifter og etater. Fra før har spoofing av mobilnumre vært sperret, men nå sperres også oppringninger fra fasttelefonnumre.
Referanser
https://www.vg.no/nyheter/i/rllqzl/slik-vil-t[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>