Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 24 October 2022

2022.10.24 - Nyhetsbrev

F5 slipper sikkerhetsoppdateringer med høy alvorlighetsgrad. Zero-day svakhet i Windows omgår sikkerhetsvarsler for nedlastede filer.

F5 slipper sikkerhetsoppdateringer med høy alvorlighetsgrad

F5 har sluppet sikkerhetsoppdateringer for oktober der totalt 18 sårbarheter har blitt fikset. Flere av disse anses som kritiske, der en sårbarhet tillot en angriper å oppnå ekstern kode-eksekvering på produkter konfigurert i "standard" eller "appliance"-modus. For mer informasjon om sårbarhetene se vedlagte lenker.
Referanser
https://www.securityweek.com/dozen-high-sever[...]
https://support.f5.com/csp/article/K30425568

Zero-day svakhet i Windows omgår sikkerhetsvarsler for nedlastede filer

En ny zero-day svakhet i Windows gjør at en angriper kan lure brukere til kjøre filer lastet ned fra nettet uten at det vises sikkerhets-advarsler først, for eksempel ved kjøring av Javascript og eksekverbare filer.

Windows merker alle filer lastet ned fra Internet på en måte som gjør at systemet kan merke når de blir forsøkt kjørt og vise en ekstra sikkerhetsadvarsel. Ved hjelp av denne svakheten kan en angriper omgå denne attributten ved hjelp av et ugyldig signerings-sertifikat og dermed få windows til å stole på javascript-filen.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>