Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 27 October 2022

2022.10.27 - Nyhetsbrev

VMware fikser kritisk Cloud Foundation remote code execution bug. Trusselaktører bygger om bank-trojanere til generelle bakdører. Pro-kinesisk desinformasjonskampanje rettet mot valgkamp i USA.

VMware fikser kritisk Cloud Foundation remote code execution bug

Feilen (CVE-2021-39144) befinner seg i XStream open-source biblioteket som Cloud Foundation tar i bruk og har en CVSSv3 score på 9.8. Den lar ikke-autentiserte trusselaktører eksekvere kode som root. VMware har oppdatert XStream til versjon 1.4.19 for å fikse feilen.

I tillegg har VMware sluppet oppdateringer for en annen svakhet (CVE-2022-31678) som kan trigge tjenestenekt eller eksponere informasjon etter vellykede XML External Entity Injection (XXE)-angrep.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Trusselaktører bygger om bank-trojanere til bakdører

Trusselaktører fortsetter å resirkulere kode fra eldre verktøy for å bygge mer generaliserte rammeverk.

Denne gangen er det trusselaktøren Gozi, som står bak Ursnif, som slutter å fokusere verktøyet mot banktjenester og heller velger å utvikle det til en mer generell løsning med bakdør-muligheter.

Mandiant skriver i analysen deres av Ursnif, at trusselaktørene trolig går i denne retningen da det er enklere å forholde seg til en enkelt kodebase for verktøyene deres. De vil også gjøre koden vanskeligere å oppdage for forsvarere som prøver å stoppe den, og mot analytikere som prøver å finne angriperen.
Referanser
https://www.darkreading.com/risk/threat-group[...]

Pro-kinesisk desinformasjonskampanje rettet mot valgkamp i USA

Mandiant melder at en gruppe de har kalt Dragonbridge, som i årevis har promotert kinesiske interesser i sosiale medier nå har rettet seg mot USA. I flere desinformasjonskampanjer beskylder de USA for å stå bak hacking som egentlig var utført av kinesisk-sponsede trusselaktører, sabotasjen mot Nord Stream-gassrørledningen og de forsøker å overbevise den amerikanske befolkningen til ikke å stemme i det kommende mellomvalget.
Referanser
https://www.wired.com/story/us-midterm-electi[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>