Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 31 October 2022

2022.10.31 - Nyhetsbrev

Daily Mail: Telefonen til eks-statsminiteren i England Lizz Truss var hacket av Russland. Ny malware kalt "Azov" sletter data og legger skylden på sikkerhetsforskere.

Daily Mail: Telefonen til eks-statsminiteren i England Lizz Truss var hacket av Russland

Avisen Daily Mail hevder at telefonen til eks-statsminitor Liz Truss var kompromittert av agenter fra Kremlin, mens hun var utenriksminister. Hackingen av mobilen kan ha tilgjengeligjort sensitiv informasjon for angriperne. Etter at operasjonen ble oppdaet, ble telefonen plassert i en låst safe for å unngå videre lekkasje av informasjon.
Referanser
https://www.dailymail.co.uk/news/article-1136[...]
https://www.nrk.no/nyheter/daily-mail-hevder-[...]

Ny malware kalt "Azov" sletter data og legger skylden på sikkerhetsforskere

En ny type malware kalt "Azov" blir distribuert gjennom piratkopiert programvare og verktøy for å lage gyldige lisensnøkler til kommersiell programvare. Azov krypterer data på rammede systemer og legger skylden på en gruppe sikkerhetsforskere og nettstedet Bleeping Computer. Foreløpig er det ingen kjent måte å låse opp igjen de krypterte dataene.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>