Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 16 November 2023

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2023.11.16

FBI sliter med å stoppe ransomware-gjeng. Fortinet utgir sikkerhetsoppdateringer for FortiClient og FortiGate.


FBI sliter med å stoppe ransomware-gjeng

Reuters har snakket med ni sikkerhetsseksperter som mener at FBI har problemer med å stoppe en ransomware-gruppe (Scattered Spider) som har rammet mange mål, spesielt i USA, i løpet av de siste to årene. Retuers mener at FBI har kjent identiteten til minst 12 medlemmer av gruppen, som har stått bak angrep blant annet mot MGM Resorts og Caesars Entertainment. Flere av medlemmene skal befinne seg på amerikansk jord, men lite skjer. FBI nekter å kommentere saken.

Referanser:

https://www.reuters.com/technology/cybersecurity/fbi-struggled-disrupt-dangerous-casino-hacking-gang-cyber-responders-say-2023-11-14/

Fortinet utgir sikkerhetsoppdateringer for FortiClient og FortiGate

Fortinet patcher blant annet en generell SOCKS5-proxy svakhet i libcurl, mulighet for å slette filer på systemet som en vanlig bruker, samt DLL-hicjacking gjennom endringer i en konfigurasjonsfil. Brukere av Fortinet-utstyr anbefales å oppdatere!

Referanser:

https://www.cisa.gov/news-events/alerts/2023/11/14/fortinet-releases-security-updates-forticlient-and-fortigate
https://www.fortiguard.com/psirt/FG-IR-23-385
https://www.fortiguard.com/psirt/FG-IR-22-299
https://www.fortiguard.com/psirt/FG-IR-23-274

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>