Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 3 November 2023

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2023.11.03

Sikkerhetsforskere finner 34 Windows enhetsdrivere med alvorlige feil. Boeing bekrefter cyberangrep etter påstander om LockBit-ransomware.


Sikkerhetsforskere finner 34 Windows enhetsdrivere med alvorlige feil

Sikkerhetsforskere fra VMware Carbon Black har funnet 34 Windows-drivere med alvorlige feil som lar en ikke-priviligert prosess ta full kontroll over enheten. Svakhetene tillot tilgang til kernel-minnet, omgåelse av sikkerhets-mekanismer som ASLR, sletting av firmware osv. Svakhetene er oppdaget ved hjelp av automatisert statisk kodeanalyse.

Referanser:

https://thehackernews.com/2023/11/researchers-find-34-windows-drivers.html

Boeing bekrefter cyberangrep etter påstander om LockBit-ransomware

Luftfartsgiganten Boeing etterforsker en cyberangrep som påvirker deres reservedel og distribusjonsvirksomhet, etter at LockBit-ransomware-gjengen hevder å ha brutt seg inn og stjålet data i selskapets nettverk. Nettstedet til Boing Services er nede etter hendelsen. Boeing sier at hendelsen ikke påvirker flysikkerheten og bekrefter samarbeid med myndighetene og politi som en del av en pågående etterforskning.

Ransomware-gjengen Lockbit hevder at de har stjålet en betydelig mengde sensitiv informasjon. Boings navn ble etter en stund fjernet fra Lockbits liste over kompromitterte firmaer, noe som kan tyde på at forhandlinger om løsepenger har startet.

Referanser:

https://www.bleepingcomputer.com/news/security/boeing-confirms-cyberattack-amid-lockbit-ransomware-claims/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>