Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 8 November 2023

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2023.11.08

Sikkerhetsoppdateringer og Sårbarhetsfikser i Android for November 2023. BlueNoroff-gruppen angriper Mac-brukere med nytt skadevare.


Sikkerhetsoppdateringer og Sårbarhetsfikser i Android for November 2023

Google har lansert Android-sikkerhetsoppdateringer for november 2023, som består av to deler: sikkerhetsnivåene 2023-11-01 og 2023-11-05. Del 1 retter 15 sårbarheter, der den mest kritiske (CVE-2023-40113) påvirket Android-versjoner fra 11 til 13. Samtlige 15 problemer var av høy alvorlighetsgrad og omfatter informasjonslekkasje, eskalering av privilegier og tjenenekt. Del 2 adresserer 22 sikkerhetsfeil i Arm, MediaTek og Qualcomm-komponenter. Google lanserte også oppdateringer for Kernel-versjoner og patchet åtte sårbarheter i Pixel-enheter. Google kjenner ikke til at noen av svakhetene har blitt benyttet i angrep.

Referanser:

https://www.securityweek.com/37-vulnerabilities-patched-in-android-with-november-2023-security-updates/

BlueNoroff-gruppen angriper Mac-brukere med nytt skadevare

Den nordkoreanske hackergruppen BlueNoroff har utviklet et nytt macOS skadevare, kalt ObjCShellz, som kan åpne eksterne kommandolinjer på kompromitterte enheter. Gruppen, kjent for å angripe kryptobørser og finansinstitusjoner globalt, benytter seg av en bakdør som kommuniserer med et angriperkontrollert domene for å etterligne legitime kryptoselskapers nettsider. Malware-analytikere fra selskapet "Jamf" oppdaget at data sendt til serveren deles opp og settes sammen igjen for å unngå deteksjon. ObjCShellz er designet for å kjøre på både Intel og Arm Mac-systemer og mistenkes å være en del av en flertrinns angrepskampanje levert via sosial manipulering.

Referanser:

https://www.bleepingcomputer.com/news/security/bluenoroff-hackers-backdoor-macs-with-new-objcshellz-malware/#google_vignette

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>