Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 29 November 2023

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2023.11.29

0-dagssvakhet i Google Chrome utnyttes aktivt. Ransomware-aktører arrestert i Ukraina. Sårbarheter i produkter fra Zyxel.


0-dagssvakhet i Google Chrome utnyttes aktivt

Google har gitt ut en ny versjon av Google Chrome som fikser syv sikkerhetssvakheter, inkludert én som allerede utnyttes i aktive angrep. Denne svakheten, kjent som CVE-2023-6345, skyldes en integer-overflow svakhet i Skia, et bibliotek for 2D-grafikk. Dette er den sjette zero-day svakhet i Chrome i år.

Anbefaling:

Installer siste versjon: 119.0.6045.199.

Sårbarheter:

Ransomware-aktører arrestert i Ukraina

Politi fra syv land, inkludert Norge, var med i arrestasjon av fem personer i Ukraina mistenkt for å ha drevet med utpressing ved hjelp av ransomware. Personene er mistenkt for å vært involvert i angrep utført under navnene LockerGata, MegaCortex, Hive og Darma. De har kryptert over 1000 servere tilhørende større firmaer over hele verden og har krevet inn minst $82 millioner i løsepenger.

Etterforskningen startet etter angrepet mot Hydro og har vært i over fem år. Ti personer fra Kripos har vært i Kyiv i forbindelse med aksjonen. Én mistenkt sitter fra før arrestert i Norge. Fortsatt er det flere mistenkte som ikke er pågrepet.

Sårbarheter i produkter fra Zyxel

JustisCERT melder om sårbarheter som berører flere brannmur-produkter og aksesspunkt fra Zyxel. Totalt ni CVEer ble publisert 28. november, hvor en er kategorisert som alvorlig (CVE-2023-4398 med CVSS-score 7.5) og åtte som viktig (CVSS-Score til og med 5.5). Den alvorlige sårbarheten berører ATP, USG og VPN-produktene fra Zyxel.

Zyxel har publisert oppdateringer til sine brannmur-produkter og veiledning for oppgradering. Hotfix til berørte Zyxel aksesspunkt (AP) er kun tilgjengelig på forespørsel frem til nødvendig oppdatering blir publisert i 2024.

Anbefaling:

Installer relevante oppdateringer.

Sårbarheter:

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>