Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 24 November 2023

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2023.11.24

Bilgigant utsatt for datainnbrudd – norsk nettløsning nede. macOS infiseres gjennom falske nettleseroppdatteringer.


Bilgigant utsatt for datainnbrudd – norsk nettløsning nede

Toyotas Europa- og Afrika-kontor gikk tidligere i november ut med en beskjed om at de hadde oppdaget uautorisert aktivitet i sine systemer i et "begrenset antall markeder".

NRK kan nå fortelle at datainnbruddet også har fått følger for norske kunder. I flere uker har nemlig nettløsningen til Toyotas finansieringsselskap vært nede.

Referanser:

https://nrkbeta.no/2023/11/23/bilgigant-utsatt-for-datainnbrudd-norsk-nettlosning-nede/

macOS infiseres gjennom falske nettleseroppdatteringer

ClearFake er en ny malware-kampanje som sprer informasjons-innhøsteren Atomic Stealer, en populær malware som retter seg mot MacOS. I den nye kampanjen blir brukerne lurt til å installere oppdateringer til nettleseren, etter å ha besøk en kompromittert nettside. Kampanjen støtter både Safari og Chrome. Dersom brukeren blir lurt, vil Atomic Stealer kopiere ut KeyChain passord, system-detaljer, desktop-filer og detaljer fra eventuelle krypto-lommebøker osv.

Referanser:

https://www.malwarebytes.com/blog/threat-intelligence/2023/11/atomic-stealer-distributed-to-mac-users-via-fake-browser-updates

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>