Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 20 November 2023

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2023.11.20

Tomra: På innsiden av et dataangrep. FBI og CISA informerer om Scattered Spider sine teknikker.


Tomra: På innsiden av et dataangrep

I sommer ble den norske giganten Tomra utsatt for alle virksomheters mareritt. Det skulle koste dem 200 millioner kroner å rydde opp. Les mer om hendelsen og oppryddningen hos NRK.

Referanser:

https://www.nrk.no/kultur/xl/pa-innsiden-av-et-dataangrep-1.16631261

FBI og CISA informerer om Scattered Spider sine teknikker

Det føderale etterforskningsbyrået FBI og Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) sender ut en felles advarsel om den økende cybertrusselen fra Scattered Spider. Gruppen som er kjent for datautpressing og bruk av BlackCat/ALPHV ransomware, utnytter avanserte sosiale manipulasjonsteknikker som phishing i tillegg til teknikker som filkryptering.

Advarselen gir innsikt i Scattered Spiders taktikker. FBI og CISA oppfordrer virksomheter til å styrke sikkerheten ved å implementere anbefalte tiltak for å redusere risikoen for cyberangrep fra Scattered Spider, inkludert forbedret applikasjonskontroll og sikker autentisering.

Referanser:

https://www.cisa.gov/news-events/cybersecurity-advisories/aa23-320a

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>