Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 15 March 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.03.15

Cisco patcher flere svakheter i IOS RX i samleoppdatering. Google Chrome får snart sanntids phishing-beskyttelse.


Cisco patcher flere svakheter i IOS RX i samleoppdatering

Cisco ga på onsdag ut patcher for flere svakheter i IOS XR, inkludert tre sårbarheter rangert med "høy" viktighet, som blant annet kan føre til tjenestenekt og utvidelse av rettigheter på systemet gjennom spesielt utformede kommandoer via en SSH-sesjon. Svakheten er fikset i versjon 7.10.2 av IOS.

Cisco patcher også flere andre svakheter i en mengde utstyr og kunder bør ta en sjekk opp mot de 8 sikkerhets-kunngjøringene.

Google Chrome får snart sanntids phishing-beskyttelse

Google har lenge hatt innebygget beskyttelse mot phishing, svindel og skadevare gjennom "Safe Browsing"-systemet. Systemet fungerer ved at nettleseren en-to ganger i timen laster ned en ny liste over "blokkerte" sider fra Google.

Senere i mars vil Google lansere en forbedret versjon, der spørringene gjøres i sanntid, i motsetningen til dagens periodiske oppdateringer. Dette tvinger seg frem, siden phishing-sidene får kortere og kortere levetid for å unngå blokkering. Systemet skal være implementert på en slik måte at Google ikke har mulighet til å knytte spørringene mot enkeltpersoner, ved hjelp av hashing og miksing av spørringer.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>