Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 27 March 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.03.27

To kinesiske APT-grupper øker cyberspionasje mot ASEAN-land. Tyskland advarer om 17 000 sårbare Microsoft Exchange-servere eksponert på nettet. Hackere utnytter Rays rammeverksfeil for å kapre servere og ressurser.


To kinesiske APT-grupper øker cyberspionasje mot ASEAN-land

To kinesisk relaterte APT-grupper har målrettet enheter tilknyttet ASEAN og medlemsland over de siste tre månedene, inkludert Mustang Panda, som nylig har angrepet Myanmar med DOPLUGS backdoor.

Mustang Panda, også kjent som Camaro Dragon og Earth Preta, benytter phishing-e-poster for å levere malware-pakker, en koblet til ASEAN-Australia Special Summit.

Sist avslører Trend Micro en ny trusselaktør kalt Earth Krahang, som målretter seg mot 116 enheter i 35 land ved hjelp av skreddersydd malware og sårbarheter i Openfire og Oracle-servere.

Tyskland advarer om 17 000 sårbare Microsoft Exchange-servere eksponert på nettet

Det tyske nasjonale cybersikkerhetsmyndigheten advarer om at det er oppdaget minst 17 000 Microsoft Exchange-servere i Tyskland som er eksponert på nettet og sårbare for én eller flere kritiske sikkerhetsfeil.

Rundt 45 000 Microsoft Exchange-servere i Tyskland har Outlook Web Access (OWA) aktivert og er tilgjengelige fra internett, ifølge det tyske føderale kontoret for informasjonssikkerhet (BSI).

Rundt 12% av disse serverne bruker fortsatt utdaterte versjoner av Exchange (2010 eller 2013), som ikke har mottatt sikkerhetsoppdateringer siden henholdsvis oktober 2020 og april 2023.

Sårbarheter:

Hackere utnytter Rays rammeverksfeil for å kapre servere og ressurser

En ny hackingkampanje kalt "ShadowRay" retter seg mot en ikke-patchet sårbarhet i Ray, et populært åpent kildekode AI-rammeverk, for å kapre databehandlingskraft og lekke sensitiv data fra tusenvis av selskaper.

Angrepene har pågått siden minst 5. september 2023, rettet mot utdanning, kryptovaluta, bioteknologi og andre sektorer ifølge en rapport fra applikasjonssikkerhetsfirmaet Oligo.

Mitigering: håndheve brannmurregler, legge til autorisasjon på Ray Dashboard-porten og kontinuerlig overvåke for anomalier.

Sårbarheter:

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>