Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 22 March 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.03.22

Millioner av hotelldører kan enkelt låses opp. Svakhet i Apple-CPUer kan brukes til å hente ut krypteringsnøkler.


Millioner av hotelldører kan enkelt låses opp

Sikkerhetsforskere har oppdaget en svakhet de kaller "Unsaflok" i låser brukt i over 3 millioner hotelldører i 131 land. Svakheten ligger i låsesysystemet Saflok som igjen brukes av mange leverandører. Svakheten lar seg utnytte ved å lage et spesielt utformet nøkkelkort, som vil fungere som en universal-nøkkel.

Berørte hoteller begynte å oppgradere låser i 2023, men fortsatt er det mange som ikke oppgradert. Forskerne bak oppdagelsen har gitt ut en app til iOS og Android som i visse tilfeller kan påvise et nøkkelkort som brukes mot en sårbar lås.

Svakhet i Apple-CPUer kan brukes til å hente ut krypteringsnøkler

En nylig oppdaget svakhet i Apples M-serie med CPUer kalt "GoFetch", lar angripere hente ut krypteringsnøkler fra Macer mens de utfører kryptografiske operasjoner. Svakheten ligger i hardware og patcher for å omgå den kan føre til tapt ytelse.

Svakheten ligger i en del av CPUen som henter inn minne til hurtiglageret på forhånd (DMP), etter hvert som den prøver å forutse hva slags minne som skal aksesseres i framtiden. Svakheten kan utnyttes fra en prosess på samme CPU ,som ikke trenger spesielle rettigheter på systemet.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>