Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 25 March 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.03.25

Hackere fikk utbetalt $1.1 millioner på Pwn2Own. Mozilla fikser to svakheter i Firefox etter Pwn2Own-konferansen. Apple har gitt ut sikkerhetsoppdateringer. Teknisk analyse av Curious Serpens’ FalseFont-bakdør.


Hackere fikk utbetalt $1.1 millioner på Pwn2Own

Pwn2Own er en sikkerhetskonferanse der det utbetales pengepremier for å omgå sikkerhetssystemer i diverse hardware, OS og applikasjoner. I år ble det utbetalt over $1.1 millioner for å hacke seg inn i en Tesla, Windows, Ubuntu, Oracle Virtualbox, VMware Workstation, Chrome, Firefox osv. Detaljene om svakhetene blir delt med produsenten etter at de er demonstrert. Totalt ble det demonstrert 29 ferske svakheter på konferansen.

Mozilla fikser to svakheter i Firefox etter Pwn2Own-konferansen

I årets Pwn2Own, som nettopp ble arrangert i Vancouver, ble det blant annet demonstrert angrep mot to ferske svakheter i Firefox. Sikkerhetsforskeren Manfred Paul tjente $100.000 etter å først ha utnyttet en "out-of-bounds"-svakhet for å kjøre tilfeldig kode, og deretter en annen svakhet for å komme seg ut av applikasjonens sandkasse. Svakhetene er fikset i Firefox 124.0.1 og Firefox ESR 115.9.1, som ble gitt ut bare én dag etter konkurransen!

Apple har gitt ut sikkerhetsoppdateringer

Apple ha den 21. mars ut sikkerhetsoppdateringer for iOS og iPadOS, men det er så langt ukjent hva som blir patchet. Apple gir noen ganger ut oppdateringer uten beskrivelser først, og slipper først mer informasjon når de fleste har installert patchene. Siste versjon av iOS og iPadOS er nå versjon 17.4.1. Også enheter på eldre versjon har fått oppdatering, versjon 16.7.7.

Teknisk analyse av Curious Serpens’ FalseFont-bakdør

Unit 42 hos Palo Alto Networks har gitt ut en teknisk analyse av en ny bakdør kalt FalseFont, som trusselaktøren Curious Serpens står bak. Palo Alto mener aktøren har knytninger til Iran, og Microsoft benevner den som Peach Sandstorm. Aktøren har tidligere vært aktiv mot luftfarts- og energi-sektoren. Aktøren bruker en falsk jobbsøker-prosess for å få installert bakdøren.

Rapporten har en full gjennomgang av bakdøren, inkludert hvordan å detektere den og hindre installasjon.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>