Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 5 March 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.03.05

Sikkerhetsproblemer i Linksys E2000-rutere. Helseselskap betalte antageligvis løsepenger etter angrep.


Sikkerhetsproblemer i Linksys E2000-rutere

Det er oppdaget sikkerhetshull i Linksys E2000-rutere, som gjør det mulig for angripere å omgå autentiseringsmekanismer for ruterens administrasjonsgrensesnitt. Utnyttelse av sårbarheten kan oppstå ved at en angriper venter på at en bruker med tilgang skal logge seg på for å administrere routeren, noe som genererer en session-token. Angriperen kan forespørre nøkkelen ved hjelp av et API-kall, som vil returnere nøkkelen i klartekst. Angriperen kan bruke nøkkelen til å få uautorisert tilgang til ruterens administrasjonsgrensesnitt.

Anbefaling:

Det finnes for øyeblikket ingen offisiell løsning på problemet da routeren ikke lengre mottar programvareoppdateringer.

Sårbarheter:

Helseselskap betalte antageligvis løsepenger etter angrep

I mer enn 10 dager har det vært problemer med utskriving av resepter i USA etter at helseselskapet United Healthcare ble rammet av ransomware. Gruppen bak, AlphV/Black Cat, kom med et krav på $22 millioner USD for å gi fra seg krypteringsnøklene. En betaling til gruppen ble nylig sett på blokk-kjeden til Bitcoin, mange tror derfor at betalingen nå har skjedd. Det går også rykter om at grupperingen AlphV har tatt alle pengene selv uten å dele med sin "underleverandør", som stod bak selve angrepet. Serverne til banden er nå nede.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>