Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 1 August 2018

2018.08.01 - Nyhetsbrev

Facebook har oppdaget kampanje for politisk påvirkning. Telegram-trafikk fra flere steder i verden ble omdirigert gjennom Iran.

Facebook har oppdaget kampanje for politisk påvirkning

Facebook annonserte tirsdag at de har oppdaget en pågående kampanje der en rekke ikke-autentiske sider og brukere blir brukt til politisk påvirkning. I følge Facebook er det snakk om 17 brukerprofiler, 8 Facebook sider, og syv Instagram-kontoer. Mellom April 2017 og Juni 2018 skal kontoene ha betalt 11.000 dollar for 150 reklame-kampanjer på de to plattformene.
Referanser
https://www.nytimes.com/2018/07/31/us/politic[...]
https://www.nrk.no/urix/ny-kampanje-for-a-pav[...]

Telegram trafikk fra flere steder i verden ble omdirigert gjennom Iran

Mandag ble data fra meldingstjenesten Telegram sendt gjennom Iran. Årsaken ser ut til å være en BGP-hijack hvor trafikk blir sendt via en tredjepart, som kan medføre blant annet avlytting eller MitM-angrep. Telegram er forbudt i Iran men blir likevel brukt av over 30 millioner, blant annet til å planlegge protestaksjoner mot Iranske myndigheter.
Referanser
https://www.cyberscoop.com/telegram-iran-bgp-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>