Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 22 August 2018

2018.08.22 - Nyhetsbrev

Intel med hardware-fiks av Spectre og Meltdown sårbarheter i ny generasjon av prosessorer. Facebook stenger over 650 sider som knyttes til Iran og spreding av falsk informasjon. Smart strømplugg fra Belkin sårbar for fjern-eksekvering av kode via upnp.

Intel med hardware-fiks av Spectre og Meltdown sårbarheter i ny generasjon av prosessorer.

Intel melder at deres nye generasjon av prosessorer kalt Cascade Lake vil ha hardware-fiks for de mye omtalte Spectre- og Meltdown-svakhetene. Et åpent spørsmål er hvordan en slik HW-fiks vil påvirke ytelsen. Iflg. Intel vil dette være svært avhengig av type oppgave som skal utføres, men kan typisk forventes å ligge i området 5-10%. Cascade Lake forventes lansert senere i år.
Referanser
https://www.extremetech.com/computing/275776-[...]

Facebook stenger over 650 sider som knyttes til Iran og spreding av falsk informasjon.

Facebook skal ha stengt omlag 650 sider som knyttes opp mot Iran og Russland. Sidene skal angivelig ha blitt benyttet til å spre falsk informasjon i ulike Iran-styrte kampanjer for å understøtte Iranske interesser i bla. midtøsten.
Referanser
https://www.dn.no/nyheter/2018/08/22/0747/Pol[...]

Smart strømplugg fra Belkin sårbar for fjern-eksekvering av kode via upnp

Forskere hos McAfee har avdekket at Belkins smarte strømplugg Wemo Insight er sårbar for fjern-eksekvering av kode via upnp. Kompromittering av disse smarte strømpluggene kan igjen åpne for videre inntrengning i nettverkene slike strømplugger måtte være tilkoblet. Ekstern utnyttelse av svakheten forutsetter eksponering av upnp-portene, som default er TCP 49152 og 49153
Anbefaling
Ikke eksponèr upnp eksternt.
Referanser
https://threatpost.com/belkin-iot-smart-plug-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>