Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 20 August 2018

2018.08.20 - Nyhetsbrev

Bergen kommune hadde fil med brukernavn og passord åpent tilgjengelig. Feil i VBscript-engine blir aktivt utnyttet i angrep. Alvorlig PHP-svakhet muliggjør ekstern kodeeksekvering.

Bergen kommune hadde fil med brukernavn og passord åpent tilgjengelig

Brukernavn og passord for administrativ tilgang i en fil som elever hadde tilgang til var årsaken til "hackingen" hos Bergen kommune. En elev prøvde å varsle om sikkerhetstabben, men ble ikke hørt.
Referanser
https://www.nrk.no/hordaland/datainnbrotet_-b[...]

Feil i VBscript-engine blir aktivt utnyttet i angrep

En av svakhetene som ble patchet i denne månedens patchetirsdag fra Microsoft blir allerede utnyttet i målrettede angrep. Feilen kan utnyttes gjennom Internet Explorer. Internet Explorer versjon 11 er ikke rammet, siden funksjonaliteten som utnyttes er fjernet i denne versjonen.
Anbefaling
Patch!
Referanser
https://blog.trendmicro.com/trendlabs-securit[...]
https://www.cert.dk/da/news/2018-08-20/vbscript

Alvorlig PHP-svakhet muliggjør ekstern kodeeksekvering

Det er oppdaget alvorlige svakheter i PHP som kan gjøre det mulig å kompromittere web-servere som benytter seg av systemet. Dette gjelder for eksempel WordPress og Typo3. Svakheten ble rapportert til WordPress i februar 2017, men er fortsatt ikke fikset.
Anbefaling
Vent på patch.
Referanser
https://threatpost.com/severe-php-exploit-thr[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>