Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 24 August 2018

2018.08.24 - Nyhetsbrev

Det anbefales å skru av SMT/hyperthreading på Intel-CPUer. Store mengder overvåkningsdata lå tilgjengelig online. T-Mobile frastjålet persondata til 2 millioner kunder.

Det anbefales å skru av SMT/hyperthreading på Intel-CPUer

Utviklere som jobber med OpenBSD anbefaler å slå av støtte for SMT/Hyperthreading i BIOS på maskiner med Intel-CPUer. Måten denne teknologien er implementert på i Intel-CPUer skal være fundamentalt gal og det vil bli oppdaget enda flere sikkerhetshull i framtiden. Dette vil gjøre det lett å stjele data fra kernel eller andre virtuelle maskiner på et system.
Referanser
https://undeadly.org/cgi?action=article;sid=2[...]

Store mengder overvåkningsdata lå tilgjengelig online

Et firma som selger overvåkningsprogramvare for telefoner for foreldre og bedrifter har latt store mengder data ligge tilgjengelig online. Det skal dreie seg om flere terrabyte med data inkludert bilder, lydopptak, tekstmeldinger, surfehistorikk, lokasjonsdata, passordhashes og facebook meldinger som lå tilgjengelig i en dårlig beskyttet "Amazon S3 bucket".

Foreldre og bedrifter bør være klar over denne problemstillingen når de installerer slik programvare på telefoner og PCer.
Referanser
https://motherboard.vice.com/en_us/article/9k[...]

T-Mobile frastjålet persondata til 2 millioner kunder

Mandag 20 august ble T-Mobile utsatt for et data-angrep og frastjålet kundedata. Navn, epost, adresser, kontonummer og transaksjonsinformasjon ble stjålet. Til alt hell ble ikke kortnumre, personnummre eller passord stjålet.
Referanser
https://motherboard.vice.com/en_us/article/a3[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>