Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 28 August 2018

2018.08.28 - Nyhetsbrev

Iranske hackere stjeler innloggingsinformasjon fra universiteter. Millioner av smartmobiler kan angripes med gamle modemkommandoer. Feil i Windows gir lokal rettighetseskalering.

Iranske hackere stjeler innloggingsinformasjon fra universiteter

Grupperingen Cobalt Dickens, som forbindes med den iranske regjeringen, stjeler login-informasjon fra universiteter over hele verden ved hjelp av falske innloggingssider. SecureWorks har oppdaget falske sider laget for 76 universiteter fra 14 land. De fleste målene var i USA.
Referanser
https://www.darkreading.com/endpoint/iranian-[...]
https://www.secureworks.com/blog/back-to-scho[...]

Millioner av smartmobiler kan angripes med gamle modemkommandoer

Store mengder Android-baserte smartmobiler fra minst 10 ulike leverandører, samt enheter utstyrt med Android-distribusjonen LineageOS, kan angripes ved hjelp av såkalte AT-kommandoer. Dette er kommandoer som ble brukt til å styre modemer.

Angrepet krever at mobilen er fysisk plugget inn i enheten som skal angripe den. Forskerne som har undersøkt dette har fokusert på Android 6.0, men noen nyere mobiler skal også være sårbare. Samsung og LG har gitt ut oppdateringer for svakheten i juli.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/millioner-av-sma[...]

Feil i Windows gir lokal rettighetseskalering

En person på Twitter har publisert eksempel-kode for å utnytte en ny lokal rettighetseskalering i Windows. Feilen ligger i Task Scheduler og måten den håndterer Advanced Local Procedure Calls (ALPC). Utnyttelse av svakheten gjør at en vanlig lokal bruker kan få System-rettigheter.

Svakheten fungerer mot en fullt oppdatert 64-bit Windows 10 og det foreligger foreløpig ingen patch fra Microsoft.
Anbefaling
Vent på patch
Referanser
https://www.theregister.co.uk/2018/08/28/wind[...]
https://www.kb.cert.org/vuls/id/906424
https://github.com/SandboxEscaper/randomrepo/[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>