Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 6 August 2018

2018.08.06 - Nyhetsbrev

HP Inc. med sikkerhetsoppdateringer til InkJet-skrivere. Virus stoppet flere Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. fabrikker fredag kveld. Ondsinnede Microsoft-filer funnet i Android-apper.

HP Inc. med sikkerhetsoppdateringer til InkJet-skrivere

HP Inc. har utgitt en oppdatering som skal fikse to svakheter i InkJet-skrivere, rundt 225 forskjellige modeller av Pagewide, DesignJet, OfficeJet, Deskjet og HP Envy-produktlinjer. Svakhetene kan bli utnyttet ved å printe ut en fil som utløser en overflytsfeil i enten stacken eller en statisk buffer, som gir mulighet til å eksekvere ondsinnet kode på printeren.
Referanser
https://www.theregister.co.uk/2018/08/03/hp_p[...]
https://www.digi.no/artikler/svaert-alvorlige[...]

Virus stoppet flere Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. fabrikker fredag kveld

Et virus forårsaket fredag kveld stopp og forstyrrelser for flere av fabrikkene til Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., som bl.a. er ansvarlige for Iphone sin hovedprosessor. Produksjonen skal nå være i gang igjen. Firmaet sier at viruset ikke skal ha blitt introdusert av en hacker, altså at det ikke var målrettet.
Referanser
https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-[...]

Ondsinnede Microsoft-filer funnet i Android-apper

Forskere har funnet 145 apper på Google Play som alle innehold ondsinnede, kjørbare Microsoft-filer. Forskerne sier at utviklerne antageligvis ikke visste om at appene deres ble infisert og at det mest sannsynlig skyldes at appene er utviklet på infiserte Windows-maskiner. Appene er fjernet fra Google Play, men forskerne sier at infiserte apper ikke kunne skade Android-telefoner på noen måte.
Referanser
https://threatpost.com/malicious-android-apps[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>