Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 21 August 2018

2018.08.21 - Nyhetsbrev

Microsoft hevder å ha funnet russisk operasjon med amerikanske politiske institusjoner som mål. Bergen Kommune risikerer millionbot etter dataangrepet. Indisk bank ble frastjålet 13,5 millioner dollar etter dataangrep.

Microsoft hevder å ha funnet russisk operasjon med amerikanske politiske institusjoner som mål

Microsoft hevder å ha funnet seks falske nettsider som hadde som mål å hacke maskinene til de som besøkt sidene. Noen av nettsidene skal ha vært relatert til offentlig politikk og Senatet, og alle seks sidene skal ha blitt opprettet av en gruppe som blir knyttet til den russiske regjeringen.
Referanser
https://www.washingtonpost.com/business/econo[...]

Bergen Kommune risikerer millionbot etter dataangrepet

Bergen kommune risikerer millionbot etter dataangrepet som avslørte alvorlig mangel på datasikkerhet. Identum tok over som leverandør for kommunen sitt ID-håndteringssystem for syv måneder siden. Etter det daglig leder i Identum sier, skal selskapet ha vært klare for å innføre to-trinns påloggingssystem, men kommunen ønsket å vente til høsten. Etter innføringen av GDPR i sommer har Datatilsynet mulighet til å gi Bergen kommune straffegebyr på opptil 20 millioner euro, eller 4 % av omsetningen.
Referanser
https://www.nrk.no/hordaland/it-ekspert-kalla[...]

Indisk bank ble frastjålet 13,5 millioner dollar etter dataangrep

En indisk bank ble utsatt for dataangrep hvor 13,5 millioner dollar ble stjålet. Angriperne klarte å bryte seg inn på en ukjent finansinstitusjon, og deretter ble 2 millioner dollar stjålet via bankoverføringer og 11,5 millioner dollar via uautoriserte ATM-uttak i mer enn 24 land. Dette skjedde etter at FBI gikk ut med advarsel om en kommende global ATM svindel.
Referanser
https://krebsonsecurity.com/2018/08/indian-ba[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>