Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 5 March 2019

2019.03.05 - Nyhetsbrev

En forsker har oppdaget 300 apper med bakdører på GitHub. Alphabet-firmaet Chronicle lanserer sikkerhetstjeneste: Backstory. Google har avdekket svakhet i MacOS.

En forsker har oppdaget 300 apper med bakdører på GitHub

En forsker har oppdaget en gruppe ondsinnede kontoer på GitHub. De 89 kontoene promoterte over 300 apper og biblioteker som inneholdt bakdører.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/researchers-unc[...]

Alphabet-firmaet Chronicle lanserer sikkerhetstjeneste: Backstory

Chronicle har lansert tjenesten Backstory. Dette er en skytjeneste som skal kunne lagre sikkerhetsdata fra forskjellige tjenester med mulighet for automatisk oppdagelse av sikkerhetshendelser og søk. Firmaene Avast, Proofpoint og Carbon Black er lansert som partnere.
Referanser
https://www.wired.com/story/chronicle-backsto[...]

Google har avdekket svakhet i MacOS

Google har oppdaget en alvorlig svakhet i kjernen i MacOS. Angrepet gjør at en lokalt kjørende applikasjon kan få tilgang til filer på datamaskinen uten at systemet får vite om det. Apple er informert om feilen og jobber med en oppdatering.
Anbefaling
Vent på patch.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/google-har-avdek[...]
https://9to5google.com/2019/03/04/google-proj[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>