Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 28 March 2019

2019.03.28 - Nyhetsbrev

Cisco har sluppet sikkerhetsoppdateringer for en rekke produkter. Analyse og teorier rundt LockerGoga, mange tror nå malwaren brukes primært for å sabotere. Sivile mål blir lovlige i militær cyber-konflikt.

Cisco har sluppet sikkerhetsoppdateringer for en rekke produkter

Cisco har sluppet 27 oppdateringer, blant annet for svakheter i IOS XE og diverse routere.
Referanser
https://threatpost.com/cisco-releases-flood-o[...]
https://tools.cisco.com/security/center/publi[...]

Analyse og teorier rundt LockerGoga

Unit 42 fra Palo Alto har kommet med en god analyse av LockerGoga hvor de går teknisk igjennom malwaren og dens opphav. I tillegg har ThreatPost skrevet en artikkel hvor de har snakket med flere sikkerhetseksperter vedrørende denne kampanjen og hva som kan være målet med den. Mange påstår at LockerGoga er mer en Viper enn Ransomware, det vil si at den er ment for å ødelegge filer, ikke å få verdier gjennom løsepenger.
Referanser
https://unit42.paloaltonetworks.com/born-this[...]
https://threatpost.com/lockergoga-ransomware-[...]

Sivile mål blir lovlige i militær cyber-konflikt

Cyberforsvaret har, på NSMs årlige konferanse, holdt foredrag om deres operasjoner i det digitale rom. Der ble det fortalt om hvor relativt nytt og voksende dette domenet er, og hvilke utfordringer dette har gitt Forsvaret i inn- og utland. I tillegg ble det pekt på at forsvaret er mer avhengig av sivile aktører, og at sivile mål kan bli lovlige i en militære mål i konflikt.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/cyberforsvaret-c[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>