Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 20 March 2019

2019.03.20 - Nyhetsbrev

Angrepet mot Hydro får internasjonal mediedekning og det er en massiv jakt for å finne de som står bak det. NSM har gitt ut sin årlige risikovudering: Risiko 2019. Mozilla oppdaterer Firefox.

NSM har gitt ut sin årlige risikovudering: Risiko 2019

– For mange virksomheter har ikke oversikt over egne sårbarheter og hvilken risiko de er utsatt for, sier Annette Tjaberg, fungerende direktør i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM). I dag lanseres rapporten Risiko 2019, som er NSMs årlige tilstandsrapport for norske virksomheter.
Referanser
https://www.nsm.stat.no/aktuelt/risiko-2019/

Angrepet mot Hydro får internasjonal mediedekning

Bleepingcomputer og Threatpost, to store nettsider for sikkerhetsrelaterte nyheter, skriver om angrepet mot Hydro. Threatpost går lengre i sin beskrivelse av hvordan angrepet ble utført og hva slags malware som ble brukt, og sammenligner også angrepet med hva som skjedde mot Altran i januar. JoeSecurity har lagt ut en enkel analyse av ransomware-programmet som ble brukt i angrepet. Programmet har ingen nettverkskommunikasjon og er avhengig av annen programvare/kommandoer for å bli installert og spredt i nettverket.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]
https://threatpost.com/norsk-hydro-calls-rans[...]
https://www.joesecurity.org/blog/299538947153[...]

Massiv jakt for å finne ut hvem som står bak angrepet mot Hydro

Nasjonal sikkherhetsmyndighet, E-tjenesten, Kripos, Interpol og PST bistår Hydro i kjølevannet av hackerangrepet. Fokuset er å finne ut hva som har skjedd og hvem som står bak. NSM, E-tjenesten og Kripos bruker sine internasjonale samarbeidspartnere aktivt for informasjon og erfaringer.

Hydro opplyser i dag at de ikke har tenkt å betale løsepenger og at de heller ikke har mottatt informasjon om noe eksakt beløp som skal betales. Ingen av produksjonsfasilitetene har blitt skadet som følge av angrepet. Hydro planlagger å starte opp igjen noen av datasystemene i dag.
Referanser
https://www.nrk.no/norge/internasjonal-klappj[...]
https://www.nrk.no/norge/kripos-etterforsker-[...]

Mozilla oppdaterer Firefox

Mozilla fikser flere svakheter i sin nyeste oppdatering for Firefox, blant annet fire kritiske. Vi anbfaler alle å oppdatere til versjon 66 av Firefox.
Anbefaling
Referanser
https://www.mozilla.org/en-US/security/adviso[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>