Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 19 March 2019

2019.03.19 - Nyhetsbrev

Hydro har blitt utsatt for et større cyber-angrep som har tatt ned deler av produksjonen og nettsiden deres. NRK hevder at ransomware-programmet LockerGoga har blitt brukt i angrepet.

Hydro utsatt for stort cyberangrep

Hydro ble natt til tirsdag utsatt for et større cyber-angrep. Hydro opplyser selv at de har byttet over til manuelle rutiner i produksjonsprosessene der dette er mulig. Nettsiden til Hydro inneholder nå bare en tekst om situasjonen, og ansatte blir oppfordret til ikke å koble maskiner til nettverket.

NRK hevder at Hydro har blitt utsatt for et løsepenge-angrep og at angriperne krever penger for å låse opp igjen systemene. NRK opplyser også at angriperne har hatt tilgang til Active Directory og at det er løsepenge-programvaren LockerGoga som har blitt brukt. Denne varianten ble også brukt mot selskapet Altran i januar.

Hydro varsler om en pressekonferanse kl 15 i dag.
Referanser
https://www.nrk.no/norge/skreddersydd-dobbelt[...]
https://www.aftenposten.no/norge/i/8wroVw/Hyd[...]
https://www.hydro.com/
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>