Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 8 July 2019

2019.07.08 - Nyhetsbrev

British Airways har fått milliardbot. Privatbruk med jobbtelefonen kan gi arbeidsgiver trøbbel.

British Airways har fått milliardbot

Etter at informasjon om nærmere 380 000 kunder har blitt stjålet i perioden 6. september til 25. oktober 2018, har British Airways mottatt en bot på nærmere to milliarder kroner. Datatilsynet melder at også nordmenn kan være berørt.
Referanser
https://www.nrk.no/urix/milliardbot-til-briti[...]

Privatbruk med jobbtelefonen kan gi arbeidsgiver trøbbel

Bedrifter er utsatt for at ansatte kan ha med seg ondsinnet programvare gjennom jobbtelefonen når de kommer tilbake fra ferie. USB-lading på offentlige steder, mobilapplikasjoner, usikre lokale nettverk og ondsinnede e-poster er eksempler på faremomenter man skal være forsiktig med. Datatilsynet sier at det er viktig at virksomheter med jobbmobil også har rutiner for hva den som har jobbmobil har lov til og ikke, samt kommunisere dette til dem som er på ferie.
Referanser
https://e24.no/privat/reise/eksperter-privatb[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>