Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 22 July 2019

2019.07.22 - Nyhetsbrev

Office 365 blir forbudt ved enkelte tyske skoler. Qualcomm bøtelagt 2,3 milliarder av EU. Russiske FSB hacket.

Office 365 blir forbudt ved enkelte tyske skoler

I forrige uke ble det klart at skolene i delstaten Hesse i Tyskland vil forby bruk av Office 365 i skolen. Microsoft har i en tid samarbeidet med Deutsche Telekom og opprettholdt det som har fått navnet "Microsoft Cloud Germany data trustee model". Denne modellen spesifiserer blant annet at brukerkontoer eksklusivt skal lagres på Microsoft sine tyske servere. Etter at dette partnerskapet tok slutt ble kontoene migrert over til europeiske servere. Den Hessiske kommisjonæren for databeskyttelse og informasjonsfrihet (HBDI) sier at dette kan medføre at amerikanske statsmakter får tilgang til informasjonen uten at den tyske regjeringen blir gjort klar over det. Han reagerer også på datainnsamlingen. De har ikke fått svar på hvilke data som samles inn på tross av gjentatte forespørsler og det er heller ikke mulig å deaktivere den, verken for sluttbrukere selv eller organisasjoner. Kommisjonæren understreker likevel at sky-tjenestene til Apple og Google heller ikke tilfredstiller de tyske personvernsreglene for bruk i skolesystemet.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

Qualcomm bøtelagt 2,3 milliarder av EU

Selskapet Qualcomm som jobber med mobilkommunikasjonsutvikling og forskning har blitt bøtelagt 2,3 milliarder norske kroner av Europakommisjonen. Boten tilsvarer 1.27 prosent av salgsinntektene selskapet hadde i 2018. Årsaken til boten ligger i at selskapet misbrukte sin posisjon mellom 2009 og 2011 til å motarbeide Icera, et underselskap av Nvidia. Europakommisjonen har funnet bevis på at Qualcomm solgte brikkene sine til Huawei og ZTE til langt under markedspris.
Referanser
https://itavisen.no/2019/07/18/qualcomm-far-b[...]

Russiske FSB hacket

FSB, en føderal sikkerhetstjeneste i Russland, har blitt hacket av en gruppe kalt 0v1ru$. Hemmelige prosjekter som ble utviklet for etterretningstjenesten ble lekket til russisk media som et resultat av dette. Russiske BBC beskriver hendelsen som muligens "det største databruddet i historien av russiske etterretningstjenester."
Referanser
https://www.forbes.com/sites/zakdoffman/2019/[...]
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>