Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 31 July 2019

2019.07.31 - Nyhetsbrev

WannaCry sinkhole-eier slipper unna mer fengselstid.

WannaCry sinkhole-eier slipper unna mer fengselstid

WannaCry er kjent som ett av de største Ransomware-angrepene i historien, men kunne ha blitt mye større. Marcus Hutchins fikk i 2017 mye av æren for å ha satt en stopper for spredningen da han opprettet et sinkhole for et domene som lå hardkodet i skadevaren. Skadevaren var programmert til å stoppe opp dersom det fikk kontakt med domenet. Senere det samme året ble Hutchins arrestert av FBI grunnet mistanke om at han hadde produsert og distribuert bank-trojaneren Kronos, samt et annet malware-verktøy kjent som UPAS Kit. I april 2019 erklært han seg skyldig i anklagene. 25-åringen slipper likevel fengselstid utover det han har sonet, ettersom dommeren i saken, Joseph Peter Stadtmueller, la vekt på at Hutchins rolle i å stoppe spredningen av WannaCry har hatt mye større effekt en de to skadevarene han har skrevet og distribuert.
Referanser
https://krebsonsecurity.com/2019/07/no-jail-t[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>