Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 31 October 2019

2019.10.31 - Nyhetsbrev

Apple utgir sikkerhetsoppdateringer. Facebook sletter kontoene til ansatt i israelske NSO. Indisk kjernekraftverk utsatt for hacking. Twitter vil stoppe politisk reklame.

Apple utgir sikkerhetsoppdateringer

Apple utgir sikkerhetsoppdateringer for svakheter i flere av deres produkter, blant annet iTunes, iCloud og iOS. Noen av svakhetene kan gi angriper tilgang og full kontroll over sårbart system.
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]

Facebook sletter kontoene til ansatt i israelske NSO

Facebook har slettet kontoene til ansatte i det israelske selskapet NSO. Dette skjer dagen etter det ble kjent at NSO hadde utnyttet en svakhet i Whatsapp for å kompromittere 1400 WhatsApp-brukere. Facebook har også gått til søksmål mot NSO.
Referanser
https://www.theregister.co.uk/2019/10/30/nso_[...]
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

Indisk kjernekraftverk utsatt for hacking

Nuclear Power Corporation of India Limited (NPCIL) har bekreftet at de har blitt utsatt for hacking og at det er funnet malware i nettverket deres. Malwaren det er snakk om har tilknytning til Lazarus gruppen og Nord-Korea.
Referanser
https://twitter.com/arstechnica/status/118955[...]

Twitter vil stoppe politisk reklame

I løpet av november vil Twitter stoppe all politisk reklame. I følge CEO Jack Dorsey er det grunnet policy om at distribuering av politisk innhold ikke skal kunne kjøpes. Dorsey synes det blir rart at Twitter hele tiden prøver å stoppe politiske påvirkningskampanjer, mens en kan gjøre det samme helt lovlig ved hjelp av reklamepenger.
Referanser
https://www.theverge.com/2019/10/30/20940587/[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>