Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 1 December 2020

2020.12.01 - Nyhetsbrev

Ny trojaner med bakdør for MacOS funnet.

Ny trojaner med bakdør for MacOS funnet

En ny bakdør, som trolig ble laget av den vietnamesiske APT-gruppen OceanLotus, har nylig blitt oppdaget. Skadevaren er delt opp i flere deler for å unngå å bli oppdaget. Den første delen av skadevaren utgir seg for å være et vanlig Word-dokument, men når det blir eksekvert starter den andre delen, som igjen starter den siste delen og sletter de foregående. Den tredje delen er kryptert med selvlaget krypteringsalgoritme sammen med base64. Skadevaren har mulighet til å laste ned filer, slette filer og kjøre kommandoer. For å unngå å få denne skadevaren oppfordres det til at man er forsiktig med å trykke på lenker og å laste ned vedlegg fra mistenkelige kilder.
Referanser
https://threatpost.com/macos-users-targeted-o[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>