Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 17 December 2020

2020.12.17 - Nyhetsbrev

Det har vist seg å være lett å gjette passordet til Solarwinds oppdateringsserver. Hewlett Packard Enterprise avslører zero-day i de siste versjonene til HPE Systems Insight Manager. Mozilla slipper oppdateringer til FireFox, FireFox ESR og Thunderbird.

Svært lett å gjette passordet til Solarwinds oppdateringsserver

Det har kommet fram at passordet til Solarwinds sine oppdateringsservere var et standardpassord som var oppgitt i et offentlig Github-repositorium. Passordet som inntil sent i november lå ute for offentligheten, var "Solarwinds123". I tillegg lå brukernavnet til oppdateringsserverne i samme Githup-reposit, der brukernavnet var "admin". Solarwinds melder imidlertid at dette ikke var svakheten som ble utnyttet på deres Orion-platform og som har ledet til "Sunburst" bakdøren.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/det-var-svaert-l[...]

Hewlett Packard Enterprise avslører zero-day i de siste versjonene av HPE Systems Insight Manager

Hewlett Packard Enterprise (HPE) avslører zero-day bug i de siste versjonene av HPE Systems Insight Manager. Det er enda ikke noen sikkerhets-oppdateringer tilgjengelige for RCE (Remote Code Execution)-svakheten. Ondsinnete aktører kan utnytte svakheten uten privilegier og bruke det som del av et angrep. HP har sluppet anbefalinger til hvordan svakheten kan gjøres vanskeligere å utnytte gjennom konfigurasjonsendringer.
Anbefaling
Hewlett Packard Enterprise har publisert informasjon som kan hjelpe med å avverge problemet. Svakheten kan fjernes ved å deaktivere "Federated Search", og "Federated CMS Configuration".
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Mozilla slipper oppdateringer til FireFox, FireFox ESR og Thunderbird

Mozilla har sluppet oppdateringer til sine meste populære produkter. Både til Firefox og Thunderbird er det flere kritiske oppdateringer.
Anbefaling
Installer siste versjon.
Referanser
https://www.mozilla.org/en-US/security/adviso[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>