Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 29 December 2020

2020.12.29 - Nyhetsbrev

Det finske parlamentet har vært utsatt for et data-angrep som sammenlignes med angrepet mot Stortinget. Vietnam utsatt for komplekst forsyningskjede-angrep.

Det finske parlamentet har vært utsatt for et data-angrep

Det finske parlamentet opplyser at de var utsatt for et data-angrep høsten 2020. E-post-kontoene til flere politikere ble angrepet og innhold i epostene lest av uvedkommende.

Det norske Stortinget ble ustatt for et lignende angrep i det samme tidsrommet. I Norge konkluderte myndighetene med at det var russiske stats-støttede hackere i APT-28 som stod bak. Angrepet ble utført ved å gjette seg fram til passord som politikerne hadde brukt.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]
https://www.eduskunta.fi/EN/tiedotteet/Pages/[...]

Vietnam utsatt for komplekst forsyningskjede-angrep

Hackere har klart å plassere malware i en offisiel software-pakke som blir utgitt av den vietnamesiske regjeringen. Angrepet ble utført mot organisasjonen som er ansvarlig for å utstede digitale sertifikater for den vietnamesiske regjeringen. Disse sertifikatene må bli brukt for å signere alle dokumenter som skal bli sendt til myndighetene. Det finnes også en app som enkelt lar private borgere og selskaper signere dokumentene sine med disse offisielle sertifikatene. Inne i denne appen lå det mellom 23. juli og 5. august en bakdør-trojaner kalt PhantomNet, som muliggjør installering av farligere malware. Det er ukjent hvem som står bak operasjonen, som mest sannsynlig har blitt brukt til videre innbrudd hos utvalgte mål.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/vietnam-targete[...]
https://www.welivesecurity.com/2020/12/17/ope[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>