Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 9 December 2020

2020.12.09 - Nyhetsbrev

Viktig oppdatering for Apache Struts 2. Adobe ute med sikkerhetsoppdateringer for flere produkter. FireEye melder om målrettet angrep. Microsoft slipper sikkerhetsoppdateringer for desember. Alvorlig svakhet i OpenSSL. Svakheter i fire open source TCP/IP-biblioteker Amnesia:33. Cisco slipper patcher for svakheter i Cisco Security Manager.

Viktig oppdatering for Apache Struts 2

Apache melder om en svakhet i Struts versjon 2.0.0 til og med 2.5.25 som kan føre til ekstern kodeeksekvering. Svakheten har fått nummer CVE-2020-17530.
Det anbefales å oppgradere til versjon 2.5.26 så fort som mulig.
Referanser
https://us-cert.cisa.gov/ncas/current-activit[...]

Adobe ute med sikkerhetsoppdateringer for flere produkter

Adobe har lansert oppdateringer for flere av sine produkter: Adobe Experience Manager, Adobe Lightroom og Adobe Prelude. Oppdateringene løser svakheter som blir sett på som kritiske og gjør det mulig å eksekvere vilkårlig kode.
Referanser
https://blogs.adobe.com/psirt/?p=1947

FireEye melder om målrettet angrep

FireEye melder om et avansert målrettet angrep mot firmaet. Angriperne har blant annet fått tak i deres interne red-team verktøy og FireEye har derfor sluppet signaturer for å oppdage om disse blir brukt i cyber-angrep. Det er skal ikke være noen zero-day svakheter i noen av disse verktøyene.

Washington Post har meldt at det er den russiske grupperingen APT-29/Cozy Bear som står bak. Dette er en del av den russiske militære etterretningen og har stått bak mange kjente operasjoner de siste årene.
Referanser
https://www.fireeye.com/blog/products-and-ser[...]
https://www.fireeye.com/blog/threat-research/[...]
https://www.washingtonpost.com/national-secur[...]

Microsoft slipper sikkerhetsoppdateringer for desember

Microsoft har gitt ut 58 oppdateringer for flere av deres produkter, blant annet for å fikse ekstern kodeeksekvering i Exchange og SharePoint Server. Ni av oppdateringene har blitt klassifisert som "kritiske". Så langt er det ingenting som tyder på at noen av månedens svakheter blir utnyttet i aktive angrep.
Referanser
https://msrc.microsoft.com/update-guide/relea[...]
https://krebsonsecurity.com/2020/12/patch-tue[...]

Alvorlig svakhet i OpenSSL

OpenSSL melder om en svakhet i behandlingen av X.509-sertifikater. Svakheten gjelder versjon 1.1.1 og 1.0.2 og alle versjoner trenger dermed en oppdatering. OpenSSL kan også være innebygget i andre produkter som også må oppdateres.
Anbefaling
Oppdater til fikset versjon
Referanser
https://www.openssl.org/news/secadv/20201208.txt

Svakheter i fire open source TCP/IP-biblioteker Amnesia:33

Sikkerhetsforskere har funnet 33 svakheter i fire open source TCP/IP-biblioteker. Disse bibliotekene er brukt i en stor mengde enheter som mobiltelefoner, rutere, printere, sensorer, kameraer osv. Ofte blir ikke slike enheter oppdatert og kan dermed utgjøre en risiko.

Dersom det ikke er mulig å patche sårbare enheter anbefales det å ikke eksponere den mot Internett, samt å bruke en intern DNS-tjener.
Anbefaling
Referanser
https://www.zdnet.com/article/amnesia33-vulne[...]
https://www.forescout.com/research-labs/amnesia33/

Cisco slipper patcher for svakheter i Cisco Security Manager

Cisco offentliggjorde 16. november at Cisco Security Manager hadde flere svakheter. Noen av disse svakhetene kan utnyttes til å ta kontroll over systemet uten å være logget inn. Det finnes offentlig tilgjengelig verktøy for å utnytte svakhetene.

Cisco har nå sluppet patcher for svakhetene, som gjelder versjon 4.22 og tidligere.
Anbefaling
Man burde oppdatere til Cisco Security Manager versjon 4.22 Service Pack 1.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>