Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 10 December 2020

2020.12.10 - Nyhetsbrev

INTERPOL-ledet operasjon førte til 20 000 arrestasjoner. Pfizer / BioNTech utsatt for cyberangrep. Ny oppdatering for Adobe Acrobat and Reader. Google har gitt ut desember-oppdatering for Android.

INTERPOL-ledet operasjon førte til 20 000 arrestasjoner

Operasjonen First Light, koordinert av INTERPOL, har ført til mer enn 20 000 arrestasjoner i 35 land spredt over alle kontinenter. I over et år har det blitt samlet inn informasjon om aktører innen telefon og Internett-svindel, som nå ble arrestert samtidig. Dette er den første operasjonen hvor lokale politimyndigheter har utført en koordinert, global operasjon i samarbeid med INTERPOL.

Statistikken for operasjonen er som følger:

* 10 380 lokasjoner raidet
* 21 549 operatører, svindlere og hvitvaskere arrestert
* 310 bankkontoer frosset
* Nærmere 154 millioner amerikanske dollar beslaglagt
Referanser
https://www.interpol.int/News-and-Events/News[...]

Pfizer / BioNTech utsatt for cyberangrep

Selskapet BioNTech, som samarbeider med Pfizer om å utvikle en vaksine mot COVID-19, har blitt rammet av et cyberangrep. Selskapene er i en godkjenningsprosess for Covid-vaksinen, som i utgangspunktet skal konkludere i løpet av de neste ukene. I følge selskapene selv skal ikke angrepet få noen innvirkning på tidslinjen.

Angrepet var rettet mot Europan Medicines Agency (EMA), som sitter på dokumenter i forbindelse med godkjenningsprosessen av vaksinen. Det er disse dokumentene som skal ha blitt aksessert av en ukjent tredjepart. Det skal ikke ha blitt hentet ut personlige opplysninger om deltakere i forskningsprosessen. National Cyber Security Centre i England sier at angrepet ikke vil få innvirkning på utrullingen av vaksinen i England.
Referanser
https://www.bbc.com/news/technology-55249353
https://www.nrk.no/urix/hackere-fikk-tilgang-[...]

Ny oppdatering for Adobe Acrobat and Reader

Adobe har gitt ut en ny oppdatering for Adobe Acrobat og Reader for Windows og Mac. Svakheten de patcher kan gi angriper tilgang til informasjon knyttet til brukeren. Det anbefales å laste ned oppdateringen.
Anbefaling
Referanser
https://helpx.adobe.com/security/products/acr[...]

Google har gitt ut desember-oppdatering for Android

Google har sluppet sin månedlige oppdatering for Android som fikse 10 svakheter. Den alvorligste svakheten denne måneden ligger i Media Framework og kan utnyttes ved avspilling av spesielt uformede media-filer. De andre 9 svakhetene ligger i firmwaren til Qualcomm-chipsettet og kan blant annet utnyttes gjennom WiFi-forbindelser.
Anbefaling
Referanser
https://threatpost.com/google-patches-critica[...]
https://source.android.com/security/bulletin/[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>