Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 4 December 2020

2020.12.04 - Nyhetsbrev

Google ute med ny versjon av Chrome. VMware slipper oppdateringer for CVE-2020-4006. IBM om cyberaktører som går mot COVID-19 vaksineforsyningskjeden. Apple med sikkerhetsoppdateringer for iCloud for Windows. NCSC UK: årlig gjennomgang for 2020. Trickbot med ny funksjonalitet som retter seg mot UEFI. Kaspersky: Årlig gjennomgang av hva de avanserte trusselaktørerene har drevet med i 2020. NRK beta med artikkel om personvern på mobil.

Google ute med ny versjon av Chrome

Google har sluppet en ny versjon av Chrome for Windows, Mac og Linux. Den nye versjonen retter 6 svakheter hvorav 4 er rangert med "høy" alvorlighetsgrad.
Referanser
https://chromereleases.googleblog.com/2020/12[...]

VMware slipper oppdateringer for CVE-2020-4006

VMware har gitt ut sikkerhetsoppdateringer for VMware Workspace One Access, Access Connector, Identity Manager og Identity Manager Connector. Oppdateringen retter en svakhet, CVE-2020-4006, som kunne gjøre det mulig for en angriper å ta kontroll over et berørt system.
Referanser
https://www.vmware.com/security/advisories/VM[...]

IBM om cyberaktører som går mot COVID-19 vaksineforsyningskjeden

IBM X-Force har gitt ut en rapport om ondsinnede cyberaktører som retter seg mot COVID-19 "cold chain" - en integrert del av det å levere og lagre en vaksine ved trygge temperaturer. Aktørene etterligner biomedisinselskap og sender phishing-e-poster til ledere og globale organisasjoner som er involvert i vaksinelagring og transport. Phishing e-postene er formulert som en forespørsel om deltakelse i et vaksineprogram.
Referanser
https://securityintelligence.com/posts/ibm-un[...]

Apple med sikkerhetsoppdateringer for iCloud for Windows

Apple har gitt ut sikkerhetsoppdateringer for å løse sårbarheter i iCloud for Windows som kunne gjøre det mulig for en angriper å ta kontroll over et berørt system.
Referanser
https://support.apple.com/en-us/HT211935

NCSC UK: årlig gjennomgang for 2020

Storbritannias National Cyber Security Center (NCSC) har gitt ut sin årlige gjennomgang for 2020. Rapporten fokuser på cybertrusler, hvordan de anser cybersikkerhet som en lagsport og inkluderer høydepunkter fra deres samarbeid med mange partnere, bl.a. Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA).
Referanser
https://www.ncsc.gov.uk/news/annual-review-2020

Trickbot med ny funksjonalitet som retter seg mot UEFI

Banksvindel-trojaneren Trickbot har gjennom årene utviklet seg til en fullverdig "malware-as-a-service" plattform. Trickbot-operatører selger tilgang til det store antallet infiserte maskiner til andre kriminelle, som bruker botnettet til å spre banktrojanere, ransomware og en rekke andre skadelig programvare. Nå har Trickbot blitt utvidet med muligheten til å modifisere maskinens UEFI, som er den første programvaren som kjøres på nesten all moderne maskiner. Siden UEFI ligger i en flash-brikke på hovedkortet, og ikke på den vanlige harddisken, er det vanskelig å oppdage og fjerne infeksjoner.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

Kaspersky: Årlig gjennomgang av hva de avanserte trusselaktørerene har drevet med i 2020

Kaspersky sporer den pågående aktiviteten til mer enn 900 avanserte trusselaktører, og har nå sluppet en oppsummering av de mest interessante trendene og utviklingene til de forskjellige aktørene over det siste året.
Referanser
https://securelist.com/apt-annual-review-what[...]

NRK beta med artikkel om personvern på mobil

Mobiltelefoner sporer hele tiden brukeren. Noen apper samler inn denne informasjonen og deler den med flere mistenkelige firmaer. Her kan informasjonen enkelt kjøpes av hvem som helst. NRK viser hvordan en av deres ansatte ble sporet og hvordan han fant ut hvilken app som var synderen.
Referanser
https://nrkbeta.no/2020/12/03/telefonen-spion[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>