Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 21 December 2020

2020.12.21 - Nyhetsbrev

Israelsk selskap har publisert en blogg om hvordan å dekryptere en Android-enhets lokale Signal-database. Microsoft har analysert DLL filen som ledet til Solorigate angrepet. APT aktøren Pawn Storm har brukte simple metoder for å unngå å bli oppdaget.

Israelsk selskap har publisert en blogg om hvordan å dekryptere en Android-enhets lokale Signal-database

Det israelske selskapet Cellebrite har i følge et blogginnlegg de la ut 10. desember klart å dekryptere databasen med meldinger på en Android-enhet. Dette gjorde de ved å hente ut nøkkelen som meldingene er kryptert med fra enheten, og deretter finne metoden for å dekryptere meldingene. Fremgangsmåten ble lagt ut i et blogginnlegg, som senere ble tatt ned. Angrepet krever fysisk tilgang til telefonen for å utføres.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/cellebrite-hevde[...]

Microsoft har analysert DLL-filen som ledet til Solorigate-angrepet

Microsoft har publisert en blog hvor de har gjort en analyse av den kompromitterte-DLL filen som startet Solorigate angret relatert til SolarWinds Orion plattformen.
Referanser
https://www.microsoft.com/security/blog/2020/[...]

APT aktøren Pawn Storm har brukt lite avanserte metoder for å unngå å bli oppdaget

Å finne simple fjerntilgangs-trojanere (RAT) i nettverket vil som regel ikke bety at det er avanserte trusselsaktører involvert, men det er dette aktøren Pawn Storm tok i bruk i sine angrep mot Stortinget i 2020.
Trend Micro går teknisk i dybden på de siste aktivitetene fra Pawn Storm, med fokus på bruken av disse simple metodene.
Referanser
https://www.trendmicro.com/en_us/research/20/[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>