Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 11 January 2021

2021.01.11 - Nyhetsbrev

Hackerangrep mot Østre Toten Kommune. Personlig identifiserende data til over 100 tusen ansatte hos FN har blitt eksponert.

Hackerangrep mot Østre Toten Kommune

Natt til 9. januar ble det gjennomført et angrep mot Østre Toten kommune. Angriperne har ifølge kommunen kommet seg bak brannmuren og slettet sikkerhetskopier, og deretter kryptert alle datasystemer. Angrepet hindrer ansatte å ta i bruk systemene og det skal være snakk om mulig persondata på avveie.
Referanser
https://www.nrk.no/innlandet/ostre-toten-komm[...]
https://www.digi.no/artikler/advarer-om-destr[...]

Personlig identifiserende data til over 100 tusen ansatte hos FN har blitt eksponert.

Forskere har funnet eksponerte innloggingsinformasjon for Git-depot hos FN som har gjort det mulig å klone databasen. Dette har gjort det mulig å samle personlig identifiserende informasjon til over 100000 ansatte hos United Nations Environment Programme - UNEP.
Svakheten ble rapportert direkte til FN den 4. Januar 2021, men det er å forvente at informasjonen allerede er blitt gjort tilgjengelig hos trusselaktører.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>