Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 28 January 2021

2021.01.28 - Nyhetsbrev

Verdens farligste skadevare Emotet tatt ned gjennom global operasjon. Mozilla har sluppet oppdateringer for Firefox, Firefox ESR og Thunderbird.

Verdens farligste skadevare Emotet tatt ned gjennom global operasjon

Etterforskere har tatt kontroll over Emotets infrastruktur i en internasjonal koordinert operasjon. Gruppen bak Emotet har vært kjent i lang tid for å drive en svært profesjonell operasjon med "malware as a service".

Emotet ble først oppdaget som en banktrojaner i 2014, før skadevaren utviklet seg til en populær løsning for nettkriminelle de siste årene. Infrastrukturen til Emotet fungerte som primær døråpner for datasystemer globalt. Da denne uautoriserte tilgangen var etablert, ble den solgt videre til andre kriminelle grupper som brukte den til videre ulovlige aktiviteter som spionasje og installasjon av ransomware.

Myndightene planlegger nå å sende ut en oppdatering til infiserte maskiner som skal fjerne malwaren den 25. mars. Vær oppmerksom på at en maskin infisert av Emotet gjerne også har fått annen malware installert, så å fjerne kun Emotet er som oftest ikke tilstrekkelig.
Referanser
https://www.europol.europa.eu/newsroom/news/w[...]
https://www.zdnet.com/article/authorities-pla[...]

Mozilla har sluppet oppdateringer for Firefox, Firefox ESR og Thunderbird

Mozilla har oppdatert flere av sine produkter. Flere av svakhetene kan brukes til å ta kontroll over et sårbart system. Vi anbefaler å oppdatere!
Referanser
https://www.mozilla.org/en-US/security/adviso[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>