Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 18 January 2021

2021.01.18 - Nyhetsbrev

Microsoft implementerer "Enforcement Mode" for å takle Windows Zerologon svakheten. Hackere har lekket stjålet Pfizer-BioNTech COVID-19 vaksinedata. Sikkerhetsfeil ved Linux Mint skjermsparer modus. Norske cyberforsvarere mottar Sønstebyprisen.

Microsoft implementerer "Enforcement Mode" for å takle Windows Zerologon svakheten

Fra 9. februar aktiverer Microsoft "Enforcement Mode" på domenekontrollere. Dette vil sørge for at Zerologon-svakheten blir mitigert for dem som enda ikke har oppdatert systemene sine.
Referanser
https://threatpost.com/microsoft-implements-w[...]

Hackere har lekket stjålet Pfizer-BioNTech COVID-19 vaksinedata

På hælene av en tidligere rapportert nettangrep på Det europeiske legemiddelkontoret (EMA) har nettkriminelle spilt kompromitterte data relatert til COVID-19-vaksinasjoner på internett.
Referanser
https://threatpost.com/hackers-leak-pfizer-co[...]

Sikkerhetsfeil ved Linux Mint skjermsparer modus

Utviklingsteamet bak Linux Mint distro har løst en sikkerhetsfeil som kunne ha tillatt brukere å omgå OS-skjermspareren ved å krasje skjermspareren, og låse opp skrivebordet via det virtuelle tastaturet.
Referanser
https://securityaffairs.co/wordpress/113518/h[...]

Norske cyberforsvarere mottar Sønstebyprisen

Sønstebyprisen er en pris som tildeles de som i krigshelt Gunnar Sønsteby sin ånd, forsvarer demokratiske verdier i Norge. I år gikk prisen til en rekke organisasjoner som har en sentral rolle i å forsvare verdens mest digitale folkeslag mot digitale trusler. Med andre ord, prisen ble tildelt landets cyberforsvarere. Virksomhetene som mottar prisen er FSH/Cyberingeniørskolen, Etterretningstjenesten, Kripos NC3, Telenor Norge, Næringslivets Sikkerhetsråd, Politiets sikkerhetstjeneste (PST), NTNU, Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), Norsk Senter for Informasjonssikring – NorSIS, CSS og Norwegian Maritime Cyber Resilience Centre (Norma Cyber).

"Vi er stolte over prisen og den anerkjennelsen dette er av vårt arbeid med robusthet, sikkerhet og motstandsdyktighet. Dette inspirerer stort til å fortsette den gode sikkerhetsreisen med å beskytte Norges demokratiske verdier – for kundene, for samfunnet – og i samarbeid med alle de som har samme mål", sier Hanne Tangen Nilsen, som mottok prisen på vegne av Telenor.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/norske-cyberfors[...]
https://www.online.no/sikkerhet/sonstebyprise[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>