Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 27 January 2021

2021.01.27 - Nyhetsbrev

Apple fikser tre sårbarheter under aktiv utnyttelse i iOS versjon 14.4. Kritisk sårbarhet i Sudo.

Apple fikser tre sårbarheter under aktiv utnyttelse i iOS versjon 14.4

Apple fikser tre sårbarheter de mistenker blir aktivt utnyttet i iOS 14.4. To av sårbarhetene er knyttet til Safari WebKit, og den siste er en sårbarhet i kjernen. Vi anbefaler å oppdatere så fort som mulig!
Referanser
https://techcrunch.com/2021/01/26/apple-says-[...]

Sårbarhet i Sudo

Qualys Research Team har oppdaget en heap-overflow sårbarhet i sudo, et sentralt verktøy som brukes på de fleste Unix-lignende operativsystemer. Enhver uprivilegert bruker kan få root-rettigheter på en sårbar vert, med en standard sudo-konfigurasjon, ved å utnytte denne sårbarheten. Sårbarheten har vært tilstede i nesten 10 år uten å bli oppdaget. Den ble introdusert i juli 2011 og påvirker alle eldre versjoner fra 1.8.2 til 1.8.31p2 og alle stabile versjoner fra 1.9.0 til 1.9.5p1 i standardkonfigurasjon. Vi anbefaler å oppgradere ASAP, spesielt på multi-user systemer.
Anbefaling
Installer fiks ASAP.
Referanser
https://blog.qualys.com/vulnerabilities-resea[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>