Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 12 January 2021

2021.01.12 - Nyhetsbrev

Nettverksgiganten Ubiquiti advarer om mulig datainnbrudd. Oppdrettsleverandøren Akva Group kreves for løsepenger i dataangrep. Kaspersky har funnet sammenheng mellom Sunburst og Kazuar malware. Analyse av BumbleBee Webshell. Flere aviser utsatt for dataangrep.

Nettverksgiganten Ubiquiti advarer om mulig datainnbrudd

Ubiquiti har varslet kundene sine om et mulig datainnbrudd hos en tredjepart som de samarbeider med. Firmaet tilbyr mange typer nettverksutstyr og også mulighet til å fjernadministrere dette via en skytjeneste som selskapet tilbyr.

Kundene anbefales å bytte passord og skru på to-faktor autentisering.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Oppdrettsleverandøren Akva Group kreves for løsepenger i dataangrep

Selskapet bekrefter mandag ettermiddag at de blir krevd for løsepenger i dataangrepet som setter deler av deres systemer ute av spill. Teknologiselskapet leverer utstyr og tjenester til oppdrettsnæringen, og omsetter for rundt tre milliarder kroner i året.
Referanser
https://www.dn.no/bors/oppdrettsleverandoren-[...]

Kaspersky har funnet sammenheng mellom Sunburst og Kazuar malware

En sikkerhetsforsker hos firmaet Kaspersky har funnet en sammenheng mellom Sunburst-bakdøren og malware-familien Kazuar, som først ble dokumentert av Palo Alto Networks i 2017. Sunburst ble brukt i det avanserte forsyningskjede-angrepet gjort gjennom programvare fra SolarWinds.

Forskeren mener at både Sunburst og Kazuar ble laget av den samme grupperingen eller at Sunburst er inspirert av Kazuar. APT-gruppen Turla er kjent for å drive spionasje for Russland.
Referanser
https://thehackernews.com/2021/01/researchers[...]
https://securelist.com/sunburst-backdoor-kazu[...]

Analyse av BumbleBee Webshell

PaloAlto har gjort en analyse av webshell-bakdøren BumbleBee. Dette er en webshell som er brukt i forbindelse med xHunt-kampanjen. Tidligere har de analysert flere andre verktøy som også har vært brukt i kampanjen mot en organisasjon i Kuwait.
Referanser
https://unit42.paloaltonetworks.com/bumblebee[...]

Flere aviser utsatt for dataangrep

Hamar Arbeiderblad har i morgentimene vært utsatt for et dataangrep. Det samme gjelder Totens blad, Gjøviks blad og Stangeavisa. Både lørdag og i går oppdaget Hamar Arbeiderblad uregelmessigheter i datatrafikken sin. Angrepen er av typen DDoS-angrep, altså at Internett-forbindelsen til avisene fylles opp med søppel-trafikk, slik at den vanlige trafikken ikke kommer igjennom.
Referanser
https://www.nrk.no/innlandet/hamar-media_-tot[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>