Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 8 June 2021

2021.06.08 - Nyhetsbrev

USA angrep hackergruppen Darkside. Den krypterte kommunikasjonsplatformen ANoM har ført til flere pågripelser av kriminelle.

USA angrep hackergruppen Darkside

Hackergruppen Darkside, som tok ansvar for løsepengevirus-angrepet mot Colonial Pipeline, har nå blitt hacket av U.S Department of Justice. Darkside fikk utbetalt totalt 75 Bitcoin etter angrepet mot Colonial. Fra de Bitcoinene har U.S Department of Justice klart å tilbake 63,7.
Referanser
https://www.nrk.no/urix/usa-hacket-russiske-h[...]
https://krebsonsecurity.com/2021/06/justice-d[...]

Den krypterte kommunikasjonsplatformen ANoM har ført til flere pågripelser av kriminelle

ANoM er en kommunikasjonsplatform som har blitt drevet av FBI og det australske politiet siden 2018. Platformen ble brukt av over 11 000 personer og har ført til 224 pågripelser i Australia skriver ABC. Kommunikasjonsplatfrmen vil trolig føre til flere pågripelser globalt.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/hemmelig-politia[...]
https://www.afp.gov.au/news-media/media-relea[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>