Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 17 June 2021

2021.06.17 - Nyhetsbrev

For første gang sier PST at Kina står bak et dataangrep. Google slår på ende-til-ende-kryptering for Androids standard meldings-app. Ukrainsk politi har raidet ransomware-aktøren Clop. Electronic Arts ble angrepet via informasjonskapsel kjøpt fra Genesis Market. Tromsø kommune utsatt for cyberangrep.

For første gang sier PST at Kina står bak et dataangrep

Statsforvalteren i Oslo og Viken var ett av statsforvalterembetene som ble direkte rammet av dataangrepet i 2018. PSTs Hanne Blomberg forteller at de nå har etterretning som peker mot Kina. "Vi har i denne konkrete saken etterretningsinformasjon som peker i en tydelig retning mot at det er aktøren APT31 som står bak operasjonen mot statsforvaltningsembetene", sier sjef for kontraetterretning Hanne Blomberg i PST til NRK.
Referanser
https://www.nrk.no/norge/pst_-har-etterretnin[...]

Google slår på ende-til-ende-kryptering for Androids standard meldings-app

Google har kunngjort at ende-til-ende-kryptering blir rullet ut til brukere av Google Messages, Androids standard SMS og RCS-app. Kryptering i Google Meldinger fungerer bare hvis begge brukerne er på tjenesten. Begge brukerne må også være i en 1:1-chat (ingen gruppechatter tillatt), og begge må ha RCS slått på.
Referanser
https://arstechnica.com/gadgets/2021/06/googl[...]

Ukrainsk politi har raidet ransomware-aktøren Clop

Ukrainsk politi arresterer kriminelle assosiert med ransomware-gjengen Clop. De stenger også ned infrastrukturen til grupperingen, som har vært aktive siden 2019. De arresterte skal først og fremst ha drevet med hvitvasking av penger, mens bakmennene i banden fortsatt er på frifot i Russland.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Electronic Arts ble angrepet via informasjonskapsel kjøpt fra Genesis Market

En representant for hackerne som stod bak angrepet mot Electronic Arts, avslører at dette ble utført ved hjelp av en informasjonskapsel kjøpt for $10. Netkapselen ble kjøpt fra Genesis Market og gav hackerne tilgang til EA sin slack konto. Dette gjøres ved at alle informasjonskapsler stjeles fra store mengder hackede PCer og legges ut for salg.

Deretter klarte angriperne å lure EA sin IT-support til å gi dem tilgang til resten av nettverket.
Referanser
https://www.vice.com/en/article/n7b3jm/genesi[...]

Tromsø kommune utsatt for cyberangrep

Etter at 15000 eposter ble sendt ut fra en konto til en ansatt i Tromsø kommune, har kommunen satt i gang undersøkelser om sensitive data kan være på avveie. Så langt har det ikke blitt avdekket tap av sensitive data, men det kan heller ikke på nåværende tidspunkt utelukkes.
Referanser
https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/tromso-kom[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>